Torta od bundeve i bijelog vina
U suradnji sa: Priče jedne kuhače
Uključite pećnicu na 170°C, a kalup za torte promjera 25-26 cm premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Bundevu operite, razrežite, očistite od koštica i narežite na kockice.
U zdjelu stavite vino i bundevu pa kuhajte na laganoj vatri dok bundeva potpuno ne omekša tako da ju možete zdrobiti vilicom. Vodu dodajte kada vino ispari i nastavite kuhati. Ostavite sa strane da se malo ohladi i zatim u blenderu ili štapnim mikserom napravite pire od bundeve.
Dok se pire od bundeve još hladi, sameljite kekse i ostavite sa strane. Pjenasto istucite jaja i med, a prašak za pecivo prosijte. Ohlađenom pireu od bundeve dodajte mljevene kekse i dobro promiješajte kuhačom.
Zatim dodajte istučena jaja i med, dobro promiješajte da ne bude grudica te na kraju dodajte i ostale sastojke. Sve lagano promiješajte pa ulijte u kalup za tortu i pecite 35 minuta. Pečenu tortu ostavite da se hladi u kalupu prvih 10 minuta, zatim izvadite iz kalupa i kada se dobro ohladi, ukrasite tučenim vrhnjem za šlag i sjeckanim bademima.
Poslužite uz čašu omiljenog slatkog bijelog vina.