Tortilje od tikvica
Piletinu narežite na kockice, posolite i pospite paprom, dimljenom paprikom, origanom i chillijem po želji. Pecite na 15 ml maslinovog ulja, na srednjoj vatri 10 minuta, dok nije dobila lijepu boju. Dodajte nasjeckani luk i papriku narezanu na kockice i dinstajte 5 minuta. Dodajte pasiranu rajčicu, sitno sjeckani češnjak te isprani grah i kukuruz. Kuhajte još 10 minuta pa provjerite nedostaje li soli i papra. Ostavite da se smjesa malo rashladi.
Tikvice narežite mandolinom ili guljačem za krumpir. Posolite i ostavite 15 minuta da puste višak tekućine. Nakon 15 minuta prebrišite ih krpom ili kuhinjskim ručnikom.
Spojite 6 trakica tikvice u jednu ‘tortilju’ pa stavite dvije pune žlice nadjeva. Čvrsto zarolajte i slažite u posudu koju ste premazali s 15 ml maslinovog ulja tako da je šav okrenut prema dolje. Složene ‘tortilje’ premažite kiselim vrhnjem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30 minuta.