Trogirski rafioli
U posudu stavite brašno i lagano posolite. U odvojenoj posudi pomiješajte žumanjke, maslac i mast, šećer i vanilin šećer te prošek ili sok od naranče. Dodajte u brašno i promiješajte. Počnite mijesiti rukom, dodajući malo po mlijeka (do 1 dl) dok niste dobili glatko i podatno tijesto. Tijesto ne smije biti ni premekano, ni pretvrdo. Ostavite da odmara barem 30 minuta.
Jednu polovicu badema tostirajte. Tostirane i netostirane bademe sameljite i stavite u posudu. Dodajte im šećer, vanilin šećer, naribanu koricu naranče i limuna, maslac te sok od naranče kojem te po želji dodali ekstrakte maraskina i ruže. Dobro promiješajte pa dodajte 3 lagano tučena bjelanjka i miješajte dok niste dobili ujednačenu smjesu.
Radnu plohu pospite brašnom i tijesto razvaljajte jako tanko. Izrezujte krugove promjera 9-10 cm i na svaki stavite žličicu nadjeva. Rubove lagano premažite vodom pa preklopite i spojite rubove vilicom. Ostatak tijesta premijesite i ponovite postupak. Pecite na 150°C 20 minuta. Ohlađene rafiole premažite vodom i uvaljajte u kristal šećer.