Uskrsni kruh s jajima i pršutom

Mlijeko zagrijte te u njemu otopite kvasac i šećer. Ostavite 5 minuta da se napravi pjenasti sloj.

U zdjelu miksera stavite brašno, kvasac, sol, 1 jaje i maslinovo ulje. Mijesite dok ne dobijete mekano i elastično tijesto. Oblikujte kuglu, pokrijte i ostavite da se diže u hladnjaku preko noći (12 sati).

U uzdignuto tijesto umiješajte narezani pršut i sir. Tijesto podijelite na tri dugačka valjka i ispleteti ih u pletenicu. Preostala 3 jaja dobro operite i nježno utisnite u tijesto.

Kruh pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže još 1 sat. Zatim ga premažite razmućenim žumanjkom i pecite 45 minuta na 200 °C.

Pečeni kruh ukrasite grančicom ružmarina.

 

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5