Varivo sa svježim kukuruzom i piletinom
Sitno nasjeckajte luk, celer i češnjak.
Na maslacu dinstajte nasjeckano povrće dok nije povenulo, par minuta. Dodajte pileća prsa u lonac pa podlijte vodom ili temeljcem. Lagano posolite i kuhajte pola sata.
Za to vrijeme ogulite krumpir i nasjeckajte ga na kockice. Kukuruz smjestite na obrnutu čašu u duboku posudu pa pažljivo odrežite zrna s klipa. Dodajte kukuruz i krumpir u varivo.
Pileća prsa izvadite i natrgajte uz pomoć vilice. Dodajte čisto meso natrag u varivo i kuhajte još 30 minuta na laganoj vatri
U mlijeku rastopite brašno tako da nema grudica pa umiješajte u varivo. Kuhajte nekoliko minuta dok se varivo ne zgusne pa provjerite nedostaje li jelu začina. Posolite i popaprite po želji.
Ukrasite sitno sjeckanim zelenim dijelom mladog luka i sjeckanim peršinom.
Dobar tek!