Vegetarijanski kebab

Bukovače natrgajte na veće plosnate komade i prelijte ih s 3 žlice maslinovog ulja. Stavite tavu na srednje jaku vatru i položite bukovače u tavu i pecite oko 3-4 minute sa svake strane dok gljive ne porumene i dok se vlaga ne otpusti i ispari. Pritisnite ih lopaticom kako biste ubrzali proces. Pecite u nekoliko puta tako da se gljive lijepo zapeku.

Napravite glazuru. U maloj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, začine, sok od limuna i aceto kremu.

Premažite svaku stranu pečenih bukovača bogatim slojem glazure i prebacite na pleh za pečenje. Pecite 10 minuta na 200°C, dodajte ostatak glazure i pecite još 10 minuta. Izvadite iz pećnice i narežite. Poslužite u tortilji s umakom, avokadom, zelenom salatom, rajčicom i  krastavcem.

 

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5