Voćne rolice s bundevom
Nasjeckajte jabuku i bundevu na manje komade i stavite je u lončić. Recept možete pripremiti sa drugim sastojcima, primjerice tikvom, ali za najfiniji rezultat odaberite bundevu.
Dodajte vodu, med i cimet te poklopite i kuhajte pola sata povremeno miješajući na laganoj vatri. Nakon pola sata bundeva i jabuka bi trebale biti mekane, a tekućina reducirana.
Usitnite ih u jednoličan pire, dodajte limunov sok pa ga nastavite kuhati na laganoj vatri još 5 minuta da se dodatno reducira.
Na komadu papira za pečenje špatulom rasporedite smjesu te stavite u pećnicu zagrijanu na 80°C. Sušite 4-6 h na laganoj temperaturi.
Kada je smjesa suha na dodir rashladite je, zarolajte uz pomoć papira za pečenje i narežite na trakice širine 2 cm i servirajte kao zdravi slatkiš.
Dobar tek!