Zeleno varivo s bijelim grahom, blitvom i ječmom
Blitvu operite i odvojite bijelu stapku od zelenih listova (listove sačuvajte za kasnije). Stapku narežite na kockice. Luk i mrkvu nasjeckajte na iste takve kockice, a češnjak sitno nasjeckajte.
Lonac zagrijte na srednjoj vatri pa stavite maslinovo ulje, narezano povrće i sol te dinstajte 10 minuta. Povremeno miješajte pa dodajte nasjeckani češnjak i začine (lovor, papar).
Dodajte ječmenu kašu koju ste isprali pa podlijte povrtnim temeljcem.
Kad varivo prokuha kuhajte 10 minuta pa dodajte narezani kelj i ocijeđeni isprani grah.
Kuhajte 10 minuta pa dodajte narezani zeleni dio blitve. Ugasite vatru.
Za kremastije varivo preporučamo da izvadite 4 kutlače variva, usitnite ga štapnim mikserom, pa vratite u varivo.
Za kraj provjerite nedostaje li jelu soli i papra i umiješajte žlicu limunovog soka.
Dobar tek!