Jaja punjena šparogama i mladim lukom

Jaja stavite u hladnu vodu kojoj ste dodali prstohvat soli i pola žličice sode bikarbone tako da su potpuno prekrivena. Postavite ih na srednju vatru te zagrijavajte dok voda ne prokuha te odmah ugasite i poklopite.

Držite poklopljeno 15 minuta pa ih izvadite iz vruće i uronite u hladnu vodu. Pustite da se ohlade. Šparogama odstranite donji tvrdi dio i narežite ih na komade. Kratko ih prokuhajte u posoljenoj vodi, tri minute, pa isperite u hladnoj vodi.

Ogulite jaja i prerežite na pola. Odvojite žumanjke i dodajte im krem sir, majonezu, senf, peršin i prstohvat soli. Usitnite i dobro promiješajte vilicom ili štapnim mikserom. Smjesi dodajte sitno nasjeckani dio šparoga (sami vršak sačuvajte za ukras) i mladi luk narezan na kolutiće.

Napunite bjelanjke smjesom i ukrasite šparogama i zelenim dijelom mladog luka.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)