Jaja punjena šparogama i mladim lukom
Jaja stavite u hladnu vodu kojoj ste dodali prstohvat soli i pola žličice sode bikarbone tako da su potpuno prekrivena. Postavite ih na srednju vatru te zagrijavajte dok voda ne prokuha te odmah ugasite i poklopite.
Držite poklopljeno 15 minuta pa ih izvadite iz vruće i uronite u hladnu vodu. Pustite da se ohlade. Šparogama odstranite donji tvrdi dio i narežite ih na komade. Kratko ih prokuhajte u posoljenoj vodi, tri minute, pa isperite u hladnoj vodi.
Ogulite jaja i prerežite na pola. Odvojite žumanjke i dodajte im krem sir, majonezu, senf, peršin i prstohvat soli. Usitnite i dobro promiješajte vilicom ili štapnim mikserom. Smjesi dodajte sitno nasjeckani dio šparoga (sami vršak sačuvajte za ukras) i mladi luk narezan na kolutiće.
Napunite bjelanjke smjesom i ukrasite šparogama i zelenim dijelom mladog luka.
Dobar tek!