Torta od mrkve i sira
Zagrijte pećnicu na 180°C. U posudu stavite brašno pa dodajte prstohvat soli, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i cimet. Dobro promiješajte pjenjačom dok smjesa nije potpuno ujednačena. Mrkvu naribajte na sitan ribež. Orahe sitno nasjeckajte.
U zasebnu zdjelu dodajte šećer i jaja. Miješajte ručnim mikserom dok smjesa ne postane glatka i blijedo žuta, 2 do 3 minute.
Zagrijte maslac dok se tek ne otopi, pa mu dodajte ulje tako da nije prevruć. Dodajte smjesu u zdjelu s jajima i šećerom i miješajte dok se dobro ne sjedine. Dodajte naribanu mrkvu i sjeckane orahe te dobro promiješajte
U smjesu s mrkvom umiješajte smjesu s brašnom dok više ne vidite suhe dijelove. Ulijte u kalup.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok čačkalica umetnuta u kolač ne izađe čista, 35 do 40 minuta.
Miješajte krem sir i maslac sobne temperature ručnim mikserom dok ne postanu svijetli i prozračni pa dodajte ekstrakt vanilije. Postupno dodajte šećer u prahu da biste dobili glatku kremu. Ravnomjerno rasporedite po ohlađenom kolaču.
Ohladite u hladnjaku u potpunosti prije nego narežete.
Dobar tek!